FAQ

Het inbrengen van huidvriendelijke pigmenten in de huid met een machine en naaldmodule.

Bij PMU werken we met huidvriendelijke pigmenten en bij tattoo met inkt. De pigmenten worden iets minder diep ingebracht dan tattoo inkt waardoor deze na verloop van tijd vervaagd.  Naarmate de huid ouder wordt gaat deze zakken en als uw PMU echt blijvend zou zijn dan zou deze dus ook gaan zakken en is dit niet meer te corrigeren. Daarom is het ook af te raden PMU te laten zetten met tattoo inkt. Omdat de pigmenten bij PMU langzaam vervagen zijn deze makkelijk aan te passen en te corrigeren na verloop van tijd.

Vooraf krijgt u van ons volgens de GGD richtlijnen, een informatie document over de risico’s van PMU toegestuurd per mail.

PMU is voor iedereen geschikt die er altijd verzorgd uit wil zien. Mensen met een allergie voor make-up of mensen die in de ochtend tijd willen besparen. Er zijn zoveel redenen waarom PMU een ideale oplossing kan zijn, denk maar aan sporters, weinig tot geen wenkbrauw haartjes, lichte wimperhaartjes, zelf niet de perfecte eyeliner aan kunnen brengen, een andere vorm wenkbrauw, brildragers die zonder bril geen make-up aan kunnen brengen….

Bij het eerste contact krijgt u van ons een document toegestuurd waar precies op staat hoe u zich kunt voorbereiden. In dit document staan ook een aantal handige tips opgedaan uit ervaring.

 

Zeker! We bepalen samen eerst wat voor u de beste PMU is en wat uw wensen zijn. Deze tekenen we dan voor, zodat u zeker bent van het gekozen design.

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief een voorgesprek, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1,5 tot 2 uur.

PMU is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij kwalitatieve naaldmodules en apparatuur waar we mee werken in combinatie met een verdovingscreme, kunnen onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden en dit wordt voor de meeste klanten niet als pijn ervaren.

Voorafgaand aan de behandeling kunt u even contact opnemen met uw huisarts voor een verdovende creme. Deze kunt u dan bij uw apotheek ophalen. U krijgt van ons vooraf instructies hoe deze aan te brengen.

U krijgt van ons nazorginstructies mee, afgestemd op uw behandeling. De nazorginstructies worden natuurlijk ook uitgelegd, maar wij kunnen begrijpen dat u deze thuis nog even na wil lezen.

PMU blijft gemiddeld tussen de 1 en 4 jaar goed zichtbaar in de huid, daarna zal deze geleidelijk vervagen en zal u deze moeten bijwerken. Voordeel daarvan is dat u wel voor een ander ontwerp kan kiezen. De PMU mode verandert immers ook.

Dat is per persoon verschillend, maar na ongeveer een week is de huid aan de buitenkant genezen, de huid aan de binnenkant is in 4 tot 6 weken genezen. Daarom kunnen we op zijn vroegst na 6 weken een nabehandeling inplannen.

Jazeker! Onze specialiste heeft zelfs een erkend certificaat voor PMU, deze hangt in de studio.

Wij zijn GGD gecertificeerd en hechten zeer hoge waarde aan hygiëne. Wij werken ten aller tijden volgens de richtlijnen veilig tatoeëren van de GGD. Deze kunt u op hun site terug vinden.

Op de site kunt u op de Instagram button klikken waardoor u rechtstreeks op de pagina komt en deze kunt volgen.

Nee, wij werken altijd volgens afspraak.

Na de genezing kunt u uiteraard nog een extra avond make-up aanbrengen over de pigmentatie.

Nee, direct na de pigmentatie is de PMU donkerder dan het eindresultaat. Dit komt omdat de pigmenten die in de bovenste huidlaag zitten nog verdwijnen.

U kunt de actuele prijzen en acties terug vinden op de website.

Absoluut niet! Na de behandeling moet u de pigmentatie droog houden en zwemmen en sauna is verboden! Lees aub goed de nazorginstructies.

Meestal is er een nabehandeling nodig omdat we de huid maar tot een bepaald punt kunnen belasten, dit is per persoon verschillend. Ook is de verzorging van de PMU van belang voor het uiteindelijke eindresultaat.

Je kan op het plein tegenover de studio gratis parkeren.

Ja, u kunt bij ons gewoon pinnen. Het is echter niet mogelijk om contact te betalen. Dit doen wij i.v.m. de veiligheid van onze medewerkers in de studio.