Hoe werkt de powderbrows methode (poeder/schaduw techniek)?

Bij het zetten van Powderbrows in de wenkbrauwen wordt met een pigmenteer machine, met daarin een steriele naald cartridge, het pigment onder de huid aangebracht. De naaldjes gaan op en neer in de huid zoals een naaimachine, wat ervoor zorgt dat het pigment zich vlak onder het huidoppervlak nestelt in de 2de huidlaag.

Vooraf aan het pigmenteren worden eerst de wenkbrauwen getekend zodat u vooraf de vorm kunt bepalen, pas wanneer u tevreden bent over de vorm gaan we over tot pigmenteren.

De voordelen van powderbrows

Permanente make-up, waaronder  het plaatsen van powderbrows, lijkt op tatoeëren. Bij een tatoeage wordt er gewerkt met permanente inkt en wordt iets dieper ingebracht dan PMU. Bij PMU werken we met pigmenten, de pigmentatie bij PMU is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren en wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar vervagen.

Waarom willen we PMU niet zetten met permanente inkt, waardoor deze echt permanent is? De huid verandert naarmate we ouder worden, en daardoor zal de aangebrachte pigmentatie niet meer op de juiste plaats zal zitten na verloop van tijd. Doordat het pigment vervaagt is het mogelijk om correcties aan te brengen en een andere vorm van wenkbrauw of eyeliner te creëren, want ook trends veranderen. 

Met de nieuwste technieken van tegenwoordig is het zelfs mogelijk om de pigmenten te verwijderen op dezelfde manier waarom deze ingebracht zijn. Dus zonder laser te verwijderen!

Wanneer je Powderbrows laat doen, ben je tot twee jaar verzekerd van mooi gevormde wenkbrauwen.

Wanneer je zwanger bent, diabetes hebt of onlangs chemotherapie hebt ondergaan, wordt deze techniek afgeraden. Laat je specialist ook zeker vooraf weten of je medicijnen gebruikt of ergens allergisch voor bent.

Hairstroke & Powder techniek

Naast dat de hairstroke en powder techniek afzonderlijk van elkaar kunnen worden toegepast, is een combinatie ook mogelijk. Wanneer de hairstroke en de powder techniek worden gecombineerd zullen de wenkbrauwen er erg natuurlijk uitzien. Allereerst wordt er met de hairstroke haartjes gezet, vervolgens wordt de powder techniek gebruikt om de wenkbrauwen er voller uit te laten zien. Ben je geïnteresseerd in permanente make-up? Ben je op zoek naar een professionele studio voor Powder brows bij Eindhoven? Wij helpen je graag!

Over ons

Permanente Make-up Brabant is ontstaan uit mijn passie voor Make-up en mijn liefde voor tattoo’s. Na mijn scholing als tattoo artist, als bredere basis voor het pigmenteren, was voor mij de meest logische stap om me te gaan specialiseren in PMU (permanente make-up), waaronder Powder Brows.  Met een erkend certificaat, professionele kennis en een voortreffelijke cijferlijst op zak, kon ik eindelijk mijn droom gaan verwezenlijken! Bezoek de studio in Lage Mierde, tussen Eindhoven en Tilburg!