Wat zijn permanente werkbrauwen?

Permanente make-up is geschikt voor mensen met hele dunne of onregelmatige wenkbrauwen. Met behulp van permanente make-up kunnen de wenkbrauwen worden gecorrigeerd. Het is ook geschikt voor mensen met hele lichte wenkbrauwen of het kan gebruikt worden om de wenkbrauwen te perfectioneren. Permanente make-up zal veel tijd besparen in de ochtenden en u zult er altijd perfect uitzien!

Hairstroke techniek

Bij deze eerste techniek worden er fijne lijntjes in de huid gezet in de kleur en vorm van de haartjes en de goede haargroeirichting. Als de hairstroke techniek eenmaal gezet is kan je bijna niet meer zien welke haartjes nu echt zijn en welke niet. Bij deze techniek zijn de wenkbrauwen nog steeds licht doorschijnend omdat er tussen de strokes door, nog steeds huid zichtbaar is. Een nabehandeling wordt aangeraden. Na ongeveer 6 weken is de nabehandeling mogelijk.

Powder techniek

De volgende techniek wordt vooral gebruikt om de wenkbrauw in te kleuren. Wanneer één wenkbrauw donkerder is dan de ander dan kan je voor de powder techniek kiezen om ervoor te zorgen dat de wenkbrauwen altijd dezelfde kleur hebben. Vergelijkbaar met een wenkbrauwpotlood. Deze methode is vooral mooi wanneer de wenkbrauwen alleen geperfectioneerd moeten worden. Doordat de gehele huid onder de wenkbrauw behandeld wordt zal er na genezing te zien zijn dat de kleur nog niet overal gelijk is. Na 6 weken is dus een nabehandeling nodig om de laatste lichte plekjes in te vullen.

Hairstroke & Powder techniek

Naast dat de hairstroke en powder techniek afzonderlijk van elkaar kunnen worden toegepast, is een combinatie ook mogelijk. Wanneer de hairstroke en de powder techniek worden gecombineerd zullen de wenkbrauwen er erg natuurlijk uitzien. Allereerst wordt er met de hairstroke haartjes gezet, vervolgens wordt de powder techniek gebruikt om de wenkbrauwen er voller uit te laten zien.

Over ons

Permanente Make-up Brabant is ontstaan uit mijn passie voor Make-up en mijn liefde voor tattoo’s. Na mijn scholing als tattoo artist, als bredere basis voor het pigmenteren, was voor mij de meest logische stap om me te gaan specialiseren in PMU oftewel als permanente make-up artist. Met een erkend certificaat, professionele kennis en een voortreffelijke cijferlijst op zak, kon ik eindelijk mijn droom gaan verwezenlijken!