Wilt u ook altijd mooie lippen? Mist u een deel van uw lippen of vindt u uw eigen lippen gewoon niet mooi genoeg? Dan is permanente make-up de oplossing! Permanente make-up voor de lippen wordt vaak gebruikt bij wat oudere vrouwen. Door de jaren heen wordt de huid van de lippen namelijk dunner en de lippen worden bleker. De vorm van de lippen kan ook veranderen. Permanente make-up wordt gebruikt om de lippen te corrigeren en ze weer kleur te geven. Daarnaast is permanente make-up ook goed geschikt voor mensen met een hazenlip, die hun lippen willen corrigeren.

Permanente make-up voor de lippen heeft verschillende technieken:

Lipliner / Lipcontour

Bij deze techniek wordt er alleen een lijntje om de lippen heen gezet. Hierdoor wordt een extra accent gelegd op de lippen. De lippen kunnen daarnaast ook gecorrigeerd worden met deze techniek. Voor de behandeling wordt er een kleur gekozen die natuurlijk bij uw lippen past en daarbij wordt ook gekeken naar de kleur die u graag zelf zou willen hebben voor uw lippen. Vaak wordt er een kleur gekozen die iets donkerder is dan de natuurlijke lip.

Uitgeschaduwde lipliner/shaded

Bij deze techniek wordt er eerst een normale lipliner gezet. Vervolgens wordt er schaduw aangebracht aan de lipliner, om de overgang tussen het lijntje en de natuurlijke lip te vervagen. De lippen zullen er optisch voller uitzien. Bij deze techniek worden de lippen niet volledig ingekleurd.

Full lips

Deze techniek is geschikt voor mensen met weinig kleur in de lippen. Hierbij worden de lippen volledig ingekleurd. De lippen krijgen weer meer kleur en zullen voller lijken. Bij deze techniek wordt vaak gekozen voor een kleur die lijkt op de natuurlijke kleur van de lippen. Natuurlijk kan er ook een andere kleur gekozen worden.

Lipblush

Bij lipblush behandeling wordt de natuurlijke kleur van de lippen aangezet waardoor deze een gezonde gloed krijgen, de contouren van de lippen kunnen worden verscherpt, de lippen krijgen dus een boost van kleur en symmetrie met een natuurlijk resultaat.

Alles wat je moet weten over PMU voor de lippen

De behandeling is bedoeld om de lippen te definiëren, niet om volume te creëren. PMU voor de lippen geeft je de verschijning van volle lippen. Het gaat allemaal om de illusie, waardoor de lippen groter lijken.

In tegenstelling tot een normale lipliner, wordt een lipliner niet op de huid rond de lippen gezet maar op de natuurlijke rand van uw lippen.

Wanneer de lipkleur natuurlijker is, zullen de lippen vaker bijgewerkt moeten worden. Als iemand een kleur kiest die op zijn/ haar eigen lipkleur past, dan zal hij/ zij waarschijnlijk jaarlijks moeten terugkomen voor een touch-up.

Na de behandeling kunnen de lippen opzwellen. Tijdens de genezing zullen de lippen er droog uitzien. De kleur zal lichter worden en wanneer de huid is genezen zal de kleur terug komen. De ware kleur is na ongeveer twee weken te zien.

Door de behandeling kan het ontstaan van een koortslip worden gestimuleerd. Dit kan een slechte invloed hebben om de behandeling en de genezing. Laat jouw specialiste altijd weten als je hier last van hebt en zorg dat je medicatie slikt om een koortslip te voorkomen.
PMU voor de lippen is niet bij iedereen geschikt. Sommige mensen met een donkere huidteint zijn niet geschikt voor deze behandeling.
 

Over ons

Permanente Make-up Brabant is ontstaan uit mijn passie voor Make-up en mijn liefde voor tattoo’s. Na mijn scholing als tattoo artist, als bredere basis voor het pigmenteren, was voor mij de meest logische stap om me te gaan specialiseren in PMU oftewel als permanente make-up artist. Met een erkend certificaat, professionele kennis en een voortreffelijke cijferlijst op zak, kon ik eindelijk mijn droom gaan verwezenlijken!