Hoe werkt microblading (3D-Hairstrokes)?

Bij microblading van de wenkbrauwen wordt met een speciale pen met daarin ultradunne naalden pigment onder de huid aangebracht. De naaldjes maken als het ware minuscule sneetjes in de huid, wat ervoor zorgt dat het pigment zich vlak onder het huidoppervlak nestelt.

Het pigment wordt met een vloeiende, vegende beweging ingebracht. De specialist tekent met een steriele pen ‘haartjes’ (hair strokes) in de huid, in de richting van de haargroei. Dit zorgt voor een natuurlijk resultaat. De semipermanente haartjes zijn nog geen millimeter dik.

De voordelen van microblading

Het laten aanbrengen van semipermanente wenkbrauwmake-up heeft veel voordelen, zoals:

Wanneer je microblading laat doen, zijn je wenkbrauwen tot drie jaar mooi van kleur en vorm. Dit zorgt ervoor dat je je wenkbrauwen niet hoeft bij te tekenen, waardoor je tijd bespaart.

In vergelijking met de vroegere permanente make-uptechnieken geeft microblading een uiterst natuurlijk resultaat. Wenkbrauwen die zijn behandeld door middel van microblading zijn niet van echt te onderscheiden.

Microblading kan bij vrijwel iedereen, ongeacht leeftijd, haar- of huidskleur. Alleen wanneer je zwanger bent, een erg droge huid hebt, onlangs chemotherapie hebt ondergaan of lijdt aan diabetes wordt microblading van de wenkbrauwen afgeraden. Ook als je allergisch bent voor haarverf dan kun je de behandeling beter mijden.

De behandeling duurt ongeveer 2 uur .De  microblading behandeling kan wat gevoelig zijn, maar hoort geen pijn te doen. Direct na de behandeling is de huid wat rood en kunnen de haartjes ‘scherp’ ogen. De roodheid neemt na een paar uur af en de haartjes zien er binnen drie dagen zachter en natuurlijker uit.

Wanneer je microblading laat doen, ben je tot drie jaar verzekerd van mooi gevormde wenkbrauwen die niet van echt zijn te onderscheiden. Dit in tegenstelling tot getatoeëerde wenkbrauwen (permanente wenkbrauw make-up), waarbij het resultaat harder en minder natuurlijk is.

Over ons

Permanente Make-up Brabant is ontstaan uit mijn passie voor Make-up en mijn liefde voor tattoo’s. Na mijn scholing als tattoo artist, als bredere basis voor het pigmenteren, was voor mij de meest logische stap om me te gaan specialiseren in PMU oftewel als permanente make-up artist. Met een erkend certificaat, professionele kennis en een voortreffelijke cijferlijst op zak, kon ik eindelijk mijn droom gaan verwezenlijken!